Sup Tulang

Bahan-bahannya:

1kg tulang lembu

1 paket sup bunjut

5 ulas bawang merah

3 ulas bawang putih

2 kuntum bunga lawang

2 batang kulit kayu manis

4 biji buah pelaga

½ cm halia

Sedikit bawang goreng

2 batang daun sup – dihiris

Garam dan gula secukup rasa

Cara membuatnya:

  1. Tumis bawang merah, bawang putih, bunga lawang, kulit kayu manis, buah pelaga dan halia hingga wangi.
  2. Masukkan air, tulang lembu dan rebus lebih kurang 1 jam.
  3. Masukkan sup bunjut dan masak seketika.
  4. Tabur bawang goreng dan daun sup untuk dihidang semasa panas-panas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: