Masak Lemak Ayam Cili Padi

Bahan-bahannya:

10 ketul ayam

5 ulas bawang merah – dikisar

5 ulas bawang putih – dikisar

3 batang serai

1 cm kunyit hidup – dikisar

30 biji cili padi – ikut kesukaan rasa pedas

1 helai daun kunyit

3 biji ubi kentang

1 biji kelapa diambil santannya

Cara membuatnya:

  1. Masukkan ayam dan semua bahan kisar ke dalam periuk beserta ubi kentang dan daun kunyit.
  2. Biarkan mendidih, kemudian masukkan santan.
  3. Masukkan garam secukup rasa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: